webwinkelkeur

  • Voor 15:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis! *
  • Tevreden klanten over de hele wereld
  • Gratis verzending vanaf €200,-!

Luchtbevochtiging

Luchtbevochtiging is dé oplossing voor vele processen waarbij klimaatbeheer centraal staat. Dit kan zijn om de kwaliteit van een product, dan wel de gezondheid/veiligheid van mens en dier te garanderen.

De toepassingen van het inbrengen van verneveld water in de luchtstroom, gaan inmiddels een stuk verder dan het bevochtigen van groente en fruit in koelcellen en het creëren van een microklimaat boven de winkelschappen alleen.

Beheersing van de voedselkwaliteit door luchtbevochtiging

Het zal u vast opgevallen zijn dat een groot deel van de supermarkten er inmiddels mee uitgerust is: ‘Mistmakers’. Een mist maker is niets anders dan een luchtbevochtiger die ultrasone techniek gebruikt om een microklimaat te creëren boven de in de winkel gepresenteerde groenten of fruit.

Ultrasone luchtbevochtigers veranderen water in nevel door middel van trilplaten. Deze nevel, of koude stoom, is ideaal voor het creëren van een microklimaat, maar ook om fruit en groente in koelcellen te bevochtigen. De luchtvochtigheid in koelcellen neemt namelijk af wanneer de koelmotoren aan- en uitschakelen, vooral wanneer de deur van de koelcel wordt geopend en de temperatuur daardoor stijgt. Een lage relatieve luchtvochtigheid zorgt ervoor dat uw AGF-producten uitdrogen, wat tot gewicht- en kwaliteitsverlies lijdt. De lucht in de koelcel kan daarom het best tijdens en kort na het koelen bevochtigd worden door middel van luchtbevochtiging.

En zou u zich vertical farming voor kunnen stellen zonder het beheersen van de relatieve luchtvochtigheid?

Een trilplaat met trafo

Gezondheid en comfort op de werkplek

De Coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat naast het genezen, ook het voorkomen van en de bescherming tegen virussen een hot topic geworden zijn. Sommige kenners beweren zelfs dat luchtvochtigheid een rol speelt in de overdraagbaarheid van het Coronavirus door de lucht. In afwachting van meer informatie en bewijs specifiek hiervoor, kunnen wij al wel met zekerheid stellen dat een luchtbevochtiging bijdraagt aan het comfort en welzijn op werkplekken. De juiste relatieve luchtvochtigheid zorgt voor minder last van droge ogen, neus en keel. Het kan bijdragen aan het terugdringen van ziekteverzuim en maakt een betere productiviteit mogelijk.

Luchtvochtigheidsbeheer zorgt voor een stabiel binnenklimaat, wat leidt tot meer werkcomfort. Daarmee heeft het een positief effect op werknemers in fabriekshallen, scholen, kantoorgebouwen, zorginstellingen, etc.

Impact van luchtbevochtiging op fabrieksprocessen

Ook in sommige productieprocessen is het beheersen van de relatieve luchtvochtigheid een must. In een grote serverruimte van een datacenter bijvoorbeeld kan statische elektriciteit funest zijn voor de servers. De statische elektriciteit aldaar wordt veroorzaakt door een te lage luchtvochtigheid.

Andere voorbeelden waar de luchtbevochtiging van groot belang is: ziekenhuizen, laboratoria en klimaatcellen in universiteiten. Maar ook het opdrogen van de inkt in een drukkerij en het uitharden van de verf in een lakstraat kunnen niet optimaal plaatsvinden zonder de juiste relatieve luchtvochtigheid.

Onze klanten

Een van de grotere klanten van Koelonderdelen.nl is een fruitteeltbedrijf uit Gelderland, die haar bewaarcellen heeft laten uitrusten met een luchtbevochtigingsinstallatie. De eerste installaties werden geplaatst om uitdroging en slappe nekken van Conference peren te voorkomen, maar inmiddels is elke koelcel uitgerust met een dergelijk systeem. Ze zijn uitermate tevreden over de installateur en het resultaat van de bevochtigingsinstallatie, maar het onderhoud en simpele reparaties wilden zij, uit kostenoverweging, toch graag in eigen hand nemen. Een trilplaat vervangen van een ultrasone luchtbevochtiger is relatief eenvoudig. Koelonderdelen.nl maakte dit mogelijk.

Inmiddels zijn we een flink aantal trilplaten verder en onlangs hebben wij de eerste complete bevochtiger geleverd. Momenteel kijken beide partijen gezamenlijk verder welke andere onderdelen van het systeem in aanmerking komen voor zelfonderhoud en -reparatie. Een proces waar u wellicht weer van profiteert!

Waarom Koelonderdelen.nl?

Dankzij Koelonderdelen.nl doet u het periodieke onderhoud en de reparaties aan uw luchtbevochtigingssysteem voortaan zelf: goedkoop, gemakkelijk en snel! Zet onze prijzen en levertijden maar eens af tegen die van uw klimaat-technisch servicebedrijf en laat u verrassen!

Ons productaanbod omvat naast de eenvoudige, compacte ultrasone bevochtigers, ook de trilplaten ervan. De trilplaten zijn immers de onderdelen die het eerst aan vervanging toe zijn. De kalk in het water tast de trilplaten aan. Koelonderdelen.nl raadt daarom altijd aan om een waterbehandeling, zoals een waterontharder, in uw industriële bevochtigingsinstallatie op te nemen. Ook kan het helpen om trilplaten regelmatig schoon te wrijven met een doek.

Kunnen wij u helpen een passende oplossing te vinden voor uw luchtbevochtigingsvraagstuk? Wij horen graag van u!

Sidebar NL
Niet kunnen vinden wat u zoekt?
Gebruik onze uitgebreide zoekfunctie!

Offerte aanvragen

Heeft u een bepaald koeltechnisch onderdeel niet op onze site kunnen vinden? Of is het product wat u zoekt uitverkocht en vraagt u zich af wanneer wij deze weer kunnen leveren?

Vraag een offerte aan
team-koelonderdelen
  • Besteld voor 15:00, de volgende werkdag geleverd *
  • Gratis verzending vanaf €200,-
  • 12 jaar ervaring
  • Wereldwijde levering op aanvraag
  • 14 dagen bedenktermijn
  • Een intracommunautaire levering op verzoek

Een fris initiatief!

Binnen de koeltechnische sector zijn de installatiebedrijven met hun specifieke technologische kennis en kunde, van oudsher, dé partner in het geval van nieuwbouw, onderhoud en reparatie.

Jarenlange ervaring binnen de koel- en klimaattechniek heeft ons echter het inzicht gegeven dat, mits in het bezit van enig technisch inzicht, het niet noodzakelijk is om voor elk onderhoud en iedere reparatie de expertise van een technisch installatiebedrijf in te roepen. Meerdere onderdelen in een koelinstallatie lenen zich er immers prima voor om zelf te vervangen, te installeren en/of te repareren.

Lees meer
De waardering van koelonderdelen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 28 reviews.